Mat, rötgas och avfallskvarnar

Det finns ett förslag från Fp i Stockholm att installera avfallskvarnar i köken för att på så vis underlätta skapa förutsättningar för biogas.

Låter som en kul tanke. Jag växte faktiskt upp med hemsk sak där man alltid fruktade att fingrarna skulle sugas ner och förvandlas till köttfärs. Det var något amerikanskt bra som min pappa lät installera.

Nu ondgör sig Malin Siwe detta och kopplar det till att Fp har ambitionen att det offentliga inte skall driva företag.  Men det är en intressant tanke. Men jag kommer ihåg hur jag blev väldigt tveksam till avfallskvarnen för länge sen. Hur hantera sånt som hamnar i slasken som är giftigt. Biogas är väl OK. Men resten är ju gödning. Också det en bristvara som behövs.  Men giftig gödning är helt kontraproduktiv.

Förstår ej riktigt kopplingen som Malin Siwe gör till viljan att undvika offentligt företagande. Politik måste ju innebära att öppna vägar . T ex i det här fallet specifikationer för hur en sådan här lösning skulle kunna genomföras. Kan man spara in sophantering?  Kan man ha avkännare som skriker till om det blir giftigt (tja det låter inte så troligt) eller kan man lita på att vi inte missbrukar kvarnen (hm, knappast troligt att det funkar).   Det finns vinster här. Jag är inte övertygad om att det går. Men nog är idén värd mer uppmuntran än att håna Fp.

Folkpartiet nöj er med pratkvarnen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s