Ensamkommande

Nina Halling i Sydsvenskan skriver om barn som kommer hit ensam.

Måtte vi någon gång få en fungerande immigrationshantering som man som svensk kan känna en sorts stolthet över, där man kan känna sig trygg att det är en myndighetsutövning som utövas med respekt inför de som anländer.

Ensamkommande barn blir ju ett lackmuspapper på hur immigrationsbyråkratin i olika former funkar. Det blir liksom snabbt tydligt för oss alla.Gör man fel så blir konsekvenserna förödande.

Men gör man rätt så är de barnen precis som alla andra barn fantastiska i all sin ännu ej utvecklade potential, alla idéer som de ännu ej har kommit på , alla uppfinningar som de en dag kommer att utveckla och all den vård och omsorg om nya generationer som de ännu ej förverkligat. Så även om det är ekonomiskt en svår tid så måste flera kommuner ta initiativ i de här frågorna?

Hade vi haft en annorlunda ekonomi så kanske det här hade varit ett privat initiativ. Men vi har ju valt väg och här är det det offentligas ansvar på gott och ont.

Sen kan man verkligen fråga sig om vi i Europa som verkligen behöver alla invandrare om vi skall kunna var en del av en framtida värld skall hålla på med tunga murar mot all immigration.  En gång i tiden kunde man flytta mer eller mindre fritt i världen. Det är inte utan att jag då och då blir nostalgisk.

Ovärdig väntan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s