Svanesång

I en stor del av mitt liv så har SAS haft en speciell position. En sorts ambassad för Skandinavien och Sverige.  Den skandinaviska mixen ombord och i företaget.  Jag kom in i det hela som att det här var en framgångsmodell och jag var nästan undrande över att inga andra företag blev tydligt interskandinaviska….

Så kommer avreglering och konkurrens.  Efter att i många år nu hävdat att Norwegian är  en av Norges gåva till mänskligheten så är det fortfarande helt fascinerande att SAS fortfarande finns kvar.

Kommentarerna till SAS-ledningens senaste (sista?) försök att initiera krisen och finna en väg ur var tydlig om de fackliga företrädarna menade vad de sade. Well, vad skall de annars säga offentligt. Bakom skål och vägg vet ju dem också att SAS-modellen är helt otidsenlig.

Vad göra? Stycka och dela upp? Sannolikt.  När staten är borta ur ägandet så borde en lösning lättare komma på plats. Men, det är stora värden som är investerade. Senast nu med aktieägartillskott i februari.

Men kriser är fantastiska möjligheter. Kanske  lyckas för SAS-ledningen nya strategi  Då kan bolaget både utvecklas och en modernare organisation införas. Då kan värdena som vi äger tillsammans i Norge, Danmark och Sverige faktiskt förvaltas, förädlas och säljas när det är rätt tid. Jag tror och hoppas att detta var anledningen till att ägarna sköt till miljarder tidigare i år. Dvs sälj inte än!

Norwegian kommer behöva konkurrens

Sälj sorgebarnet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s