Om Leif

Äntligen, skriver jag augusti 2009, nu är jag igång.  Jag heter Leif Mohlin och försöker leva upp till mina förväntningar så gott det går.

Jag är uppvuxen på Lidingö utanför Stockholm. Det kändes extremt privilegierat och var det. Men känslan var inte bara bekväm. Det var som att växa upp i en sorts självklar världsmitt där alla visste allt om allt – vilket så klart bara var ett uttryck för min extremt bristande självkänsla. Även om jag lustigt nog trivdes så kunde jag inte med all undertext. . Flyttade omedelbums efter skolan ut runt i olika periferier i världen som t ex Paris och Gamleby. Hamnade på krokvägar till det extremt oväntade Malmö 1983 som då var uppe i en enorm kris där konstig politik just skapat en situation där ett helt Lidingö flyttat ifrån Malmö kommun . Jag skojar inte, ett helt Lidingö av medelklass flyttade strax innan jag hamnade i Malmö ut till kranskommunerna. Dvs Vellinge och Staffanstorp och Lomma. Fortfarande  tre mkt välbärgade kommuner, gissa varför.

Men det där visste jag inget om och jag minns att jag upplevde Malmö som piggt på många plan. Jag hade stenkul och det kan ju ha att göra med att jag gifte mig i den svängen och försökte börja en karriär.

Tja… med ett självförtroende som var noll och en ambition som i princip gick ut på att  erövra världen så tog det tid . Men mot slutet av 80-talet började jag jobba med Drama.

oouii så bar det iväg. 90-talet blev otroligt skojiga arbeten. Bäst av allt vara med och starta Tre kronor . En serie som en sorts terapisejour där alla ångestladdade motsättningar kom upp i de mest märkliga gestalter. Allt från arbetslöshet till Borelia.

Otroligt skoj.

Idag är det fortfarande lika skoj och jag är fortfarande bosatt i Malmö..och fortfarande gift men nu är barnen snart på andra stationer i livet än uppväxten. Det är kul och lagom mycket oro det också. Man känner att man lever så att säga… Leif I Køge mindre

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s